Thailand, del 3

Åter i Bangkok. Här började jakten på tågbiljetter till Suratani . Vi skulle åka nattåget. Jo långt om länge fick vi tag i platser, anledningen till att det var svårt att få platser var att det var fullmåne fest på Koh phangan.  Och då åker alla ungdomsbackpackers dit för att festa och dansa hela natten på stranden till en så kallad fullmånefest.  Medelåldern på tåget ca 20 år. Och tro mig det blev en upplevelse att åka nattåget till Suratani. En överslaf och där nere kom konduktören och ändrade sättet till säng.  Sedan bäddade konduktören. Väl i Suratani åkte vi buss till båten som skulle ta oss till Koh phangan.  Vi hade via nätet bokat hotell,  och som sagt fullmånefest innebär kraftigt förhöjda priser och inte mkt att välja på. Vi betalde dyrt för en delux bungalow vi började med 2 nätter.  Med AC, kylskåp,  stol och bord  TV osv.  Utsikt ännu en bungalow. Efter 2 nätter bytte vi boende på hotellet till en bambuhydda! I bambuhyddan fanns det fläkt   oxh och myggnät och diverse besök av orm, ödlor,  myror , spindlar och mygg. Men vi bodde  med havsutsikt.  Hotellet låg lite avsides , hade ingen direkt strand men väl en trevlig pool.  Vi tog oss en snorkeltur  som de stora barnen tyckte var kul. Amanda mådde illa och somnade. I en vecka stannade vi på Koh phangan och njöt av livet.

IMG_1235  Sedan for vi till Koh Samui och  har det blivit  bad och massage ( Amanda somnade nästan varje gång). Lite kultiverade har vi varit då vi tog en dagsutflykt för att bla se Big Budda och ett vattenfall.  Men eftersom vi varit på Ett av Thailands större vattenfall var detta en stor besvikelse. Ja ja nu har vi varit på koh Samui en vecka och det är dags att åka till Bangkok för att avsluta denna månaden i Thailand. /Birgitta med barn och vännen Jeanette            HEM

1 svar på Thailand, del 3

  1. Eva skriver:

    Det låter helt fantastiskt. Vilken upplevelse för både barn och vuxna. Ser fram emot att se foto och höra hela berättelsen när ni kommer hem. Välkomna hem till ett somrigt Sverige.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.