Vietnamn

20140202_201412Efter en lååång flygresa landade vi äntligen i Ho chi min city, tidigare Saigon. Tre veckors upptäcktsresande låg framför oss. “Oss ” är i detta fall Stefan, Mia, Anette, Janne, Harriet o Anders.  Planen var att ta en taxi till en färjeterminal för att med bärplansbåt ta oss ut till Voun tau där vi bokat 2 nätter på ett hotell. Taxin gick bra men färjan gick inte beroende på Kaboom!! the ferry was  dead! Allt enligt en taxichaufför som körde oss ut landvägen istället. Hotellet var så smalt att det endast fanns 2 rum på varje våning. Fräscht o fint var det, fattas bara, det kostade ju nästan 80:-/ rum o natt men då ingick frukost förstås..
Efter vårt första dopp i Sydkinesiska sjön begav  vi oss in mot staden för att äta lite. Hittade en trevlig utomhusrestaurang, menyn fanns bara på vietnamesiska, engelskan hos servitrisen helt obefintlig. Vi lyckades få fram att kyckling kunde vara gott, strax kom kocken ut med en levande kyckling i näven o frågade om den blev bra? Färskare mat kan man ju inte få, men jag måste erkänna att vi blev “lite ” förvånade. Maten var f.ö helt fantastisk .
Att bli fotograferad ihop med en vietnames för att man är exotisk är ju också en upplevelse värd att spara, det händer inte så  ofta!
Frukosten på hotellet är värd ett eget kapitel, menyn hade som tur var bilder, vi kunde välja på 3 olika rätter; Vi funderade o valde medan servitrisen tålmodigt väntade. När vi väl bestämt oss , skakade hon på huvudet o pekade på den enda rätt som tydligen fanns, nämligen stekt ägg och en liten baguette. Det är ju egentligen väldigt praktiskt, bara en rätt att laga och man har ju i alla fall fått känslan av att välja! Efter 2 roliga dagar i Voun tau har vi begett oss till badorten Muine. Mer om det senare. / Mia, januari 2014  nästa del klicka på             till del 2                    till bilderna

2 svar på Vietnamn

  1. Pingback: Nya bilder, nya tider | Alla runt Elsie

  2. Pingback: Resan till Vietnamn | Alla runt Elsie

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.