del 1. Kolonistuga på Hisingen

Söråsen Sören & Åsas stuga

Söråsen
Sören & Åsas stuga

Gunnesby, en kolonistuga! Åsa en kär vän sedan många år berättade att hon och hennes Sören köpt en kolonistuga, i Gunnesby. Vá roligt, sa jag och tänkte ”kolonistugor är väl sånt som pensionärer köper för att de skall odla grönsaker som inte finns på ICA, typ bönor” och ”Gunnesby – ja, ja ett fint namn för att låtsas att det inte är Hisingen, men de é de. ” Hisingen- i min kunskapsvärld vet jag att Hisingen är stort och att Torslanda också är Hisingen. I min tankevärld är Hisingen samma sak som det landområde som sträcker sig ca 300 meter på var sida om den röde (spårvagn 5) plus alla oljeraffinaderier, förstås.  Ni behöver inte förklara för mig att jag har fel, jag har själv bott på Hisingen både som barn och senare i livet. Hur som helst, det har nu gått sju år sedan Åsa och Sören köpte den där stugan. Vi hälsade naturligtvis på i stugan OCH vi blev förtjusta. Nyfiket började vi titta på stugor som var till salu, både i Gunnesby och på andra kolonier. Naturligtvis bara av nyfikenhet, vi skulle inte köpa själva. Numera är vi grannar på kolonin i Gunnesby.

Det var i vårvintras när vi blev bjudna på korvgrillning vid Åsa och Sörens stuga. Efter maten tog vi en promenad vilket alltid är kul, inte minst då alla dessa miniatyrhus inreds och utsmyckas på lika många sätt som det finns stugor. Och stugor finns det, för att vara exakt 200 st.

Vid anslagstavlan hade Åsas grannar satt upp en lapp samma dag om att de önskade sälja sin stuga. Av nyfikenhet gick vi förbi och tittade. Familjen satt och fikade på sin altan och vinkade glatt. Vi hann inte mer än att bli inbjudna så började vi planera hur vi skulle vilja ha det. Dagen efter som var en måndag hade familjen bjudit in en mäklare.

Vi åkte hem under tystnad och på kvällen ringde Dennis till familjen och la ett bud. Han fick ett ”Nja” så dagen efter ringde vi igen med nytt bud. Denna gång gick det bättre och på onsdagen bytte stuga 114 på Septettgången i Gunnesby på Hisingen ägare.                 klicka här för att komma till del 2    Klicka här för att komma till startsidan

1 svar på del 1. Kolonistuga på Hisingen

  1. Pingback: Livet fortsätter på kolonin | Alla runt Elsie

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.