del 6, Det går mot höst

höstSå är nog sommaren över för denna gång. Men vilken sommar! Från det att vi köpte denna 107 lilla stuga har solen visat sig från sin bästa sida, åtminstone är det så det känns. För att summera vår första sommar i stugan så har vi grävt, rensat och planterat.

Några bad, massor av fynd i Byttan (ett hus här på Kolonin där man lämna sådant man inte vill ha och tar sådant man vill ha) och åtskilliga säckar med jord. Vi har haft massor av besök av familj och vänner – så nu räknar vi med att vi inte skall behöva röra spis och disk i stan kommande lördagar fram till påsk .

Det har växt sallad, ärtor och plommon i massor men väldigt skralt med persilja, gräslök och jordgubbar. Huj, huj glömde att Dennis numera står i Haga på bondens skördemarknad och säljer potatis.

Ja, potatis ja. Ett ämne vi diskuterat varje dag av olika anledningar. När Hasse o Maria var här och hälsade på blev Maria alldeles i från sig när hon såg hur brutalt Dennis plockade potatis, “de skall killas fram med varsam hand” förkunnande hon. Sedan anmälde hon sig som odlarfadder.

Sedan var de det där med växthuset. Jag ville ha ett jättestort och tyckte att potatisen kan vi odla på allmänningen. Dennis ville helst inget växthus ha och i så fall inte större än att man kan få in en kruka med tomater. Hans potatis däremot behöver utrymme och inte minst övervakning “sätta potatis utanför trädgården som ena mobboffer, nej potatisen blir kvar”. Så har vi hållit på och diskuterat. Men så när jag inte såg så hade han flyttat sin potatislår och börjat göra plats för ett växthus, i storlek som jag önskat. Han, ja Dennis alltså, förklarade hur växthuset ska byggas. Det kommer bli ungefär något mer komplicerat än en normal villa. Men som Dennis säger ska de va ett växthus så ska de banne mig va ett växthus. Så nu planerar han för hur han skall gjuta pelare, hur vatten och el ska dras etc. Fattar inte varför han tjatatade emot. Glad höst på er,,,     Del 7 (vintern 2014) 

HEM 017009042

DSCN0195 032 020 019 018 048 047 046 042 037 035

2 svar på del 6, Det går mot höst

  1. anita skriver:

    Tack själv mamma, du är alltid varmt välkommen. Kram

  2. elsie skriver:

    Tack för härliga sommardagar kommer tillbaka nästa år. MAMMA.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.