Gick sådär med datakursen och kaffekalas

Laddad med energi och tusen frågor var jag på väg till skolbänken för att lära mig på riktigt hur man gör hemsidor. Lovade stort att nu ska det bli ordning på hemsidan. Vad händer då? Jo, “dataläraren” blir sjuk. Kursen inställd.

Ersättningskurs blir det i mitten av mars, så håll ut.

Till dess bjuder vår huvudperson, Elsie, på ett barndomsminne. Varsågoda// Anita

Kaffekalas hos farmor och farfar på 40-talet

När vi var små var vi hemma hos farmor och farfar, vi barn och kusiner fick alltid hålla till i köket. De vuxna satt i rummet och pratade och skrattade. Vi var väldigt nyfikna på vad som sades men väluppfostrade som vi var gick vi inte in i rummet utan lekte och pratade i köket och i hallen.
Men en dag, jag var nog 12 år, så tyckte farmor att jag var så stor att jag kunde vara med och dricka kaffe. Åh, vad stolt jag var när jag fick en kopp kaffe med grädde och mycket socker i. Inte tyckte jag att det var särskilt gott men sedan dess har jag vant mig vid smaken och tycker nu att det är väldigt gott med kaffe. Jag var även stolt av att jag fick vara med de vuxna medan mina bröder och kusiner fick vara i köket och leka

Barndomens doft
Jag öppnar dörren till stallet och en doft av hö slår emot mig, jag måste gå fram till höbalarna och borra ansiktet i den härliga doften. Genast förflyttar jag mig 70 år bakåt i tiden, mina kamrater Karin, Harriet och jag är i ladan. Vi springer upp för stegen som står vid väggen, kommer upp på rännet, tittar ner i höet som ligger där nere och med ett glädjetjut kastar vi oss ner och springer skrattande upp igen och igen. Åh, vad jag önskar att jag kunde göra om det nu, men då blir det nog inget glädjetjut.

Jag minns hur mamma och hennes vänner gick hem till varandra med sina ransoneringskort, visade korten för varandra och bytte dem. Det var ett diskuterande om vad de behövde köpa. Jag minns att kaffekortet var det kort som var mest populärt.
Elsie

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Släkthistorier. Bokmärk permalänken.

1 svar på Gick sådär med datakursen och kaffekalas

  1. Mia Elek skriver:

    Så kul att läsa om mammas minnen. Själv minns jag när jag var 12 år. Jag låg överst i min och Evas 2-våningssäng. Plötsligt kände jag att jag absolut inte ville bli äldre. Jag tänkte att om jag höll fast mig i sängstolpen och låg helt stilla så skulle jag förbli 12 år. Men,men…nu är jag 58 så det funkade inte riktigt. Trots allt är det en rätt bra ålder också. Hade ju varit konstigt om mina småsyskon varit 50+ och jag fortfarande 12.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.