Del 5

“I Augusti -56 bar det av igen till det stora landet i väster – men nu till den västra sidan. Det betydde en genomfart av den viktiga Panamakanalen – en kanal som började byggas 1879 på den västra sidan men fick avbrytas under några år och kom igång igen 1904, men nu från den östra sidan och stod klar 1914 till ett pris av närmare 30000 människors liv – främst p gr av malaria och gula febern. Som mest arbetade här runt 50000 man. Hela sträckan mellan Atlanten och Stilla havet är ca 80 km”.  Så börjar femte delen på Stures fantastiska skildring av hans tid som sjöman. Läs hela historien under menyn “Stures resor på de sju haven”.

Det här inlägget postades i Elsie. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.