20130313-162920.jpg

Som ni säkert förstår har vi kommit fram men först nu har vi tillgång till internet. Resan gick bra och ingenting är som vi tänkt. För att åka på safari skall man ha klart för sig att det är mycket bilåkande, vägarna är i bästa fall någorlunda grusade, inte ovanligt att det är hinder på vägen, bilbälte eller AC finns absolut inte, det är dammigt och varmt. Man lever tätt ihop med andra okända personer. Ström och vatten finns ibland och nästan aldrig varmvatten. Dricks skall betalas för precis allt. Detta är det bästa vi gjort. Det är helt underbart och till och med min rygg skumpar så att jag är i det närmaste besvärsfri.
Visste inte att det fanns så många gnuer, oxar och zebror. Vi pratar tusental.
Giraffer står överallt och betar. Flodhästar i hundratal samt några krokodiler. Ja, vi ser Lejon, Gepard och leopard också men det kräver timmar av spaning. Spänningen är total när vi smyger runt med jeepen i gryningen och spanar. Rätt som det är springer en hyena över vägen och bakom nästa krön kan stå en elefantflock på 10, 15 eller fler. Vid ett tillfälle blev ledarhonan vansinnigt arg på oss och gick mot attack mot bilen. Hon stampade och trumpetade.
En tidig morgon svävade vi fram i luftballong över savannen, samtidigt som solen gick upp. Vi landade vid dukat bord och fick champagne och underbar frukost under ett Acasiaträd.
Som alla vet var detta Min (Anita) drömresa men Dennis planerar redan nästa safari, troligen blir det Gorillorna i Uganda.
Nu är det strax middag och fortsättning följer, på detta fantastiska äventyr.
Kram till er alla.

Det här inlägget postades i Elsie. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.