Syskombråk

Det är snart jul på Fjällgatan 8 där mamma bor, julen förbereds och julklappar är inköpta. Syskonen köper små klapper till varandra för pengar dom sparat. En dag är mamma ensam hemma det är tyst och stilla, mamma tittade på skåpet i köket där julklapparna låg kunde det vara någon klapp till henne? Nyfikenheten tog överhand kvickt gick hon till skåpet och tittade in, ja, mycket riktigt där låg en liten paket där det stod till Gullan från Bertil. Mamma klämde försiktigt på paketet, vad kunde det vara? Hon måste ju bara öppna det och titta. Det var en lite söt docka. I detsamma hördes en ilsken röst: -Vad gör du? Det var Bertil som kommit hem. Mamma blev så nervös fumlade och försökte slå in dockan igen. Men Bertil hann fram, såg vad hon gjorde och slet dockan ifrån henne. Han stack in den i munnen och bet av huvudet. Mamma skrek förtvivlat, Morfar kom och såg vad Bertil gjort och Bertil fick stryk, så skrek även han. Morfar blev på dåligt humör. Ja, så slutade den dagens julfrid på 1920 talet. Ja, lilla mamma så kan det gå när man är för nyfiken.

Elsie

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.