Smålänningar är vi allaihopa

Smålänningar är vi allihopa- allihopa?

Jag håller på med släktforskning med början på pappas sida (Olof Tingström) fädernesidan, och har funnit att Småland förmodligen är en gemensam nämnare. Vår äldsta anfader som jag hittills har hittat var sjöman och heter Thor och kommer från Tingsås (vid Tingsryd) f. 1778. Hans hustru heter Elsa/Elna f. 1776 (svårt att tyda exakt) även hon från Småland, Almundsryd. Vägen till Göteborg har gått via Karlshamn-Stockholm-Uddevalla. Yrkeslinjen har varit sjöman-skräddare-bokbindare. Enligt Elsie kommer även farmors föräldrar från Småland. Skall även titta på detta. /Hasse

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.