Brevet från Elsie till Hasse

Året då Marie (Mia) föddes.

Städade i mina lådor och fann detta brev som jag tyckte var ett bra tidsdokument från sommaren 1959. Bakgrund: Mia föddes detta år och Elsie (22 år) var mammaledig. Vi bodde i Långenäs på sommaren. Men i juli och augusti var jag (15 år) i Dalsland och hälsade på hos på hos familjen Andersson i Ödskölt där jag tidigare varit sommarbarn.

Kode 3 aug. -59                                                                                                                      Min  käre  lille  Bror!

Hur har du det nu? Hoppas att vi snart får se dig igen, det är riktigt tomt efter dig i Anneberg. När du kommer hem kan du väl vara hos mig ett tag o hjälpa till, tills du får ett arbete.

Marie o jag är i Kode denna vecka, vi tänkte bada salta bad men det är dåligt väder här nu. Gunnar och Klara körde oss hit i går (söndag).

Tack för ditt brev o korten jag fick. Jag har med mig katten, men kaninerna har Klara, det var för svårt att ta med dem med. Visste du att Ralf har köpt 2 st. för 6 kr. De är så söta de bor i ditt hus tills Ralf har byggt en bur åt dem. Så du må tro att de har skitit inne nu.

Pappa har börjat arbeta i dag. I förra veckan var vi i stan hos Allan, Nisse fyllde 50 år. Jag passade på att fotografera Marie på samma gång när jag ändå var i stan. Jag köpte också en ny klänning 50 spänn. Mamma å Tage va hos Ruht å Oskar i förra veckan. Tage hjälpte Oskar å satte upp plattor på hans hus. Mård är hos Allan å Svea de har semester nu. Just nu börjar det att regna kl är 5 på eftermiddagen. Jag skall vara här hela veckan. Ralf kommer på lördag. Hans fyller 20 år till Söndag. Klara skall bju mig å Ralf på middag.

Du kan skriva till pappa han är i stan nu. Bengt har frågat efter dig han är här uppe hela sommaren.

Nu orkar jag inte skriva mer denna gången. Jag börjar bli hungrig nu. Vi skall ha kotlett o vinbärskräm till middag. Här får du 5 kr att köpa något gott för, så glöm inte att tvätta halsen är du snäll. Hälsa fam. Andersson.

Din Syster Elsie.

Mamma o Tage hälsar så gått till dig.

(avskrift från originalbrev)                           HEM

1 svar på Brevet från Elsie till Hasse

  1. Anonym skriver:

    Väldigt kul att läsa.Det där med “glöm inte tvätta halsen” måste vara något slags internt skämt eller? Eva Tingström

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.