Branäs 2012

BRANÄS 4-8/3-2012

Färden gick mot mysiga Branäs med hopp om några härliga dagar med sol, go skidåkning, snö, After ski, bastubad och semester! Och det blev det.

4 familjer var vi som styrde kosan mot fjällens toppar en tidig söndagmorgon. Det var vackert väder och Elek-familjen passade på och rasta i solen vid ett ödetorp (se bild).

Hela gänget samlades på Branäs-toppen och fick efter lite om och men en kanonfin, stor tvåvånings-stuga (hus) med härlig utsikt över fjällvidderna.                                            Första kvällen dukades det upp en härlig knytis-buffè med all möjlig god plockmat, vin, öl och gott sällskap. Sedan var det spel med hela 17-mannagänget, snacks och “Kungen” (?) stod för musiken..självklart! =)

Första dagarna bjöd på strålande sol och lunch avnjöts i en grillstuga mitt i backen, i snö och sol, runt en sprakande eld. Det blev mycket skidåkning, oboy med whisky och grädde, gondollift, Afterski (mest i stugan, det var mkt trevligare så), god mat, spel och musik.

Mandis stod på skidor för första gången i sitt liv – och gjorde det med bravur, hon utvecklades fort och lärde sig till och med sjunga vackert i backarna där hon susade fram..:) Men med Kjell som läromästare så…..

Varje kväll bjöds det som sagt på After Ski i stugan, med Rednex, Bruce Springsteen, Peps Persson, Bamse, Eddie Meduza, Abba, Markoolio, Alfons Åberg med flera…det var massa spel, bastubad, snacks och nakendans, (Tony och Kjell tävlade i vem som snabbast tog sig runt stugan – nakna!) Jättesköj! Det bjöds även på barbiedocke-lek av de stora killarna och det var ju också en trevlig syn…;).  Det var en hård kamp i “På spåret” och en nervkittlande, gapig fajt i “Alias”, kort, tärning, yatzy och frågesport.

Vi var alltså 17 själar i åldrarna 3½ – 50 plusare. Jag (Jossan), Mia, Stefan, Frida, Anders, Harriet, Kjell, Erik, Anton (kompisar Jonathan och Albin), Olle, Olliver, Klara, Amanda, Birgitta och Tony.  Ett riktigt gött gäng.

Det var en lyckad liten semester bland fjälltopparna med sol, snö, skidor och…..björnar!! =)


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.