Marias underbara chokladkaka

tvåaAlla som smakat Marias chokladkaka vet hur himmelskt god den är. Maria avslöjar här receptet. Men för att vara på den säkra sidan att den tillagas på rätt sätt ger hon är en väl förberedd lektion i hur denna kaka skall bakas.

Till 8-10 bitar

Först ställer man fram alla ingredienser; 3 ägg, 2 dl socker, 1 3/4 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 4 tsk vaniljsocker, 1 knapp tsk salt, 3/4 dl kakao, 175 g smält smör, 1/2 dl mjölk, 1 dl grovt hackade cashewnötter (kan ersättas med jordnötter)

Till fyllningen skall man ha; 100 g mörk (bak)choklad, 2 dl socker, 2 msk sirap, 2 dl vispgrädde, 150 g rumstempererat smör

ettaSätt ugnen på 175 grader och börja med att smälta smöret och låt det svalna.

  1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en porös smet.
  2. Blanda i mjöl, bakpulver, salt, kakao, nötter
  3. Rör ner det smälta smören och mjölblandningen i äggsmeten

treHäll smeten i en smord form med löstagbara kanter – grädda kakan i ca 20 – 30 min. Kanterna får gärna vara lite mer gräddade än mitten. Låt kakan svalna

 

 

Nu skall du göra chokladkolatopping

  1. Hacka chokladen grovt och blanda socker, sirap och grädden i en tjockbottnad kastrull. Låt koka till såsen tjocknat ordentligt ca 20 -30 minuter.
  2. Gör kulprovet genom att droppa några droppar i ett glas med kallt vatten, går det att forma smeten till en kula är den färdig. Låt svalna av något .
  3. Blanda i smöret (som inte skall vara smält) i smeten. Låt fudgen svalna till rumstemperatur. Bred sedan fudgen över kakan och låt stelna.

Servera med lättvispad grädde

klartVarsogod och ät….

 

 

2 reaktion på “Marias underbara chokladkaka”

Kommentera

Släkten e värst…

%d bloggare gillar detta: